Tietoa meistä

Vastuullinen omistaja

Aro Yhtiöt on Aron perheen omistama yritys. Juuremme yltävät lähes 70 vuoden päähän, jollon Pentti Aro perusti sähköurakointia harjoittavan yrityksen.

Aro Yhtiöt Oy perustettiin vuonna 1986. Aro Systemsin lisäksi Aro Yhtiöt on vuosien saatossa ollut myös kodinkoneliike Tekniset T.Nummisen, Daxtumin, OVL Tekniikan ja Oulun Vesi ja Lämpö Oy:n pääomistaja.

Tarinamme

Yrityksen perustaja Pentti Aro otti nuorena haasteista kovimman vastaan. Sodan sytyttyä Pentti nousi pommilentokoneellaan puolustamaan Suomen ilmatilaa. Pentin nuoruuden vuosina oli tarve toimia Suomen puolesta. Lentäjien työ vaati periksiantamattomuutta.

Samaa periksiantamattomuutta ja vastuunkantoa Pentti Aro toteutti myös sodan jälkeisessä Suomessa. Jälleenrakentaminen oli sodan jälkeen kovaa pääkaupunkiseudulla. Vuonna 1954 Pentti toteutti mielessään jo pidempäänkin kyteneen ajatuksen oman sähköurakointiliikkeen perustamisesta yhdessä vaimonsa Veran kanssa. Helmikuussa 1954 Sähkö-Aro merkittiin kaupparekisteriin. Omistajina olivat Vera ja Pentti Aro. Osakepääomana oli pakillinen työkaluja, pylväskengät, Monark-merkkinen polkupyörä, Smith Premier-kirjoituskone sekä kierrettävä laskukone Surra. Ensimmäinen konttori sijaitsi keskeneräisen omakotitalon kellarissa Oulunkylässä. Sähkö-Aron toiminta alkoi sähköasennuksista omakotitaloihin.

Toinen sukupolvi panosti kasvuun

Paavo Aro oli 5-vuotias, kun hänen isänsä Pentti perusti Sähkö-Aron. Kansakouluikäisenä hän kulki aina kesäisin isän mukana töissä. Paavolle oli aina selvää, että hän tulee jatkamaan isänsä elämäntyötä. Pentti Aro toteutti yhtiön sukupolvenvaihdoksen 55-vuotiaana ja siirsi täyden vastuun yhtiön kehittämisestä pojilleen. Yhtiön vetovastuu siirtyi vanhimmalle pojalle Paavolle vuonna 1976 hänen valmistuttuaan sähköinsinööriksi. Toimitusjohtajaksi hänet nimitettiin vuoden 1980 alussa. Isä Pentti jäi virallisesti eläkkeelle vuonna 1982 täyttäessään 60 vuotta. Perustajana Pentin motiivina oli ollut toimeentulo ja yhtiön toiminta oli niin ikään ollut pienimuotoisempaa. Paavolla puolestaan oli tavoitteena vahva kasvun strategia. Toinen sukupolvi on jatkanut yhtiön kehittämistä jo 40 vuotta.

Kolmannen sukupolven aikana Tampereelle ja Ouluun

Kolmas sukupolvi aloitti työnsä Arolla 2000-luvun alussa. Pian sen jälkeen toiminta laajeni kattamaan myös Tampereen ja Oulun. Vuonna 2014 kolmannesta sukupolvesta tuli merkittävä omistaja 50% omistuksella.

Myös kolmas sukupolvi on sitoutunut kehittämään yhtiötä eri rooleissa ja tehtävissä hyvää omistajapolitiikkaa noudattaen niin hyvinä kuin vaikeinakin aikoina.

Perinteitä kunnioittaen katse tulevaisuudessa